Loistava päätös kaudelle 2020 Alastarolla!

Kirjoitettu: 28.09.2020

Kilpailukauteni sai jatkoa Motoparkin jälkeen myös Kymiringin osakilpailussa, johon osallistuin Elokuun lopulla. En ollut aiemmin Kymiringin uudella radalla vielä ajanutkaan, joten mitään sen ihmeempiä odotuksia ei sinänsä sinne ollut. Lauantain harjoituksissa pääsin kuitenkin nopeasti sinuiksi radan kanssa ja aika-ajoissa sijoitukseni oli 5:s. Kuivalla kelillä uskoin minulla olevan hyvät mahdollisuudet podiumkamppailuun. Valitettavasti sunnuntaina molemmat kilpailulähdöt ajettiin kuitenkin vesisateessa, ja tämä ei ollut minulle yhtään suotuisa tilanne. Olin molempian kisalähtöjen viimeinen, sadekelin ajaminen oli täysin hukassa. Eipä sille minkään mahtanut, nyt vaan täytyy jatkossa yrittää saada sadekelin treeniä alle paljon.

Kymiringin jälkeen minulle tuli mahdollisuus vielä suunnitella jatkumoa Alastaron osakilpailuun, ja tällä kertaa oli suunnitelmissa ajaa Finnish Talent Racingin kalustolla. Tiimikaveri Peetu varmisti jo Kymiringillä mestaruuden Superstock 600-luokassa, eikä hänellä ollut tarkoitus ajaa enää Alastaron osakilpailua tässä luokassa. Pari viikkoa ennen päätösosakilpailua oli mahdollisuus käydä testaamassa tätä kyseistä pyörää, ja itseasiassa suunnitelmissani oli myös ajaa sadekelin reeniä kun sääennuste näytti sille. Sadekelin reenit jäi toteutumatta (keli muuttuikin varsin aurinkoiseksi), mutta sain tosi hyviä treenikilometrejä Peetun pyörällä alle. Pääsin tosi nopeasti sinuiksi pyörän kanssa ja ajoinkin toisen treenipäivän aamuna alle oman ennätykseni. Päätettiin tiimin kanssa että ajaisin 20.9 SM-kauden päätösviikonlopun tällä pyörällä.

Kauden päätösviikonloppua edelsi myrsky, joka onneksi ehti mennä ohi juuri ennen perjantain harjoituksia. Keli oli välillä todella kylmä ja varsinkin aamuisin asvaltin lämpötila alhainen. Ilma tuntui todellakin jo syksylle. Saatiin kuitenkin hyvät testikierrokset alle ja saatiin myös Michelinin renkaat pelaamaan kelistä huolimatta tosi hyvin. Kisapäivän aamuna aika-ajo oli myös tosi kylmällä ja tässä olin kolmas. Otin aika-ajon aika varman päälle sillä en halunnut riskeerata turhilla kaadoilla tiivistä kisapäivän aikataulua. Päivän ekassa kisassa ajoin osan kisasta toisena, mutta Tanskanen pääsi kuittaamaan minut viimeisessä mutkassa ja tulihan siinä pientä kontaktiakin otettua. Maaliin tulin sijalla kolme, ajaen kilpailun nopeimman kierrosajan. Tämän ansiosta pääsin päivän toiseen kilpailuun starttaamaan paalupaikalta, josta suunnitelma oli ottaa mahdollisimman hyvä lähtö ja yrittää päästä kärkeen heti kisan alusta alkaen. No, kaikki muu menikin ihan suunnitelmien mukaan, mutta tämän lisäksi ennen valojen sammumista pyöräni hieman liikahti viivalta. Pakko sanoa, että lähtövalot oikeasti paloivat kyllä tosi kauan ja olin ehkä hieman ylilatautunut tähän starttiin ja tälläinen virhe nyt pääsi sitten käymään. Pyörä liikahti kuitenkin sen verran myöhäisessä vaiheessa, ja tiesin saavani aikasakon jokatapauksessa, joten en voinut muuta kun antaa mennä. Vaikka onnistuin munaamaan lähdön tällä varaslähdöllä, seurasi tästä kuitenkin ehkä tämän kuskin paras ajosuoritus ikinä. Ja ei, en siitä varaslähdöstä hyötynyt niin paljoa että sillä olisi asian kanssa mitään tekoa. Tiesin itse alusta alkaen että aikasakko tulee, ja en voinut muuta kuin yrittää ajaa niin hyvin kuin suinkin mahdollista. Sain pidettyä ajatukset kasassa kisan ajan ja ajoin alusta loppuun kilpailun johtopaikalla. Ajoin ensimmäistä kertaa ikinä tällä radalla korkeita 1.19 aikoja, ja sain pidettyä ajat ihan muutaman kymmenyksen sisään kilpailun alusta loppuun. Tulin maaliin ensimmäisenä lähes 4 sekunnin erolla toiseksi ajaneeseen kuljettajaan. Valitettavasti kuitenkin 20 sekunnin aikasakon vuoksi, tipuin tuloslistalla sijalle 4. Maaliin tullessa olin samaan aikaan iloinen onnistuneesta ajosta, mutta myös todella pettynyt ja vihainen itselleni että onnistuin juuri tärkeimmällä hetkellä ottamaan 12 vuotisen urani ensimmäisen varaslähdön. 

Kaikesta huolimatta, olin tyytyväinen viikonloppuun kokonaisuudessa. Kausi meni muutenkin sitten loppujen lopuksi ihan kivasti, vaikka alkuun näytti että mahdollisuudet ajaa kilpaa tänä vuonna on aika pienet. Suuret kiitokset omille yhteistyökumppaneilleni, ilman teidän tukea nämä kisat olisivat jääneet ajamatta. Kiitos myös koko Finnish Talent Racingille, on ollut ilo tehdä hommia yhdessä ja puitteet ovat olleet parhaat mahdolliset joka kisassa!

Nyt katse on jo oikeastaan vahvasti ensi kauden suunnitelussa, ja ei voi muuta kun toivoa että työtilanteet ja maailmantilanne muutenkin pysyisi hyvänä jotta ensi kaudella kaikki jatkuu. Minulla ja kaikilla muillakin. 

Olen päättänyt ensi kaudella keskittyä SM-sarjaan. Vielä on hieman auki minkälaisella kokoonpanolla ja kalustolla, mutta eiköhän ne asiat tästä aikanaan ratkea. Motivaatio on parempi kuin koskaan, ja nyt löytyi uutta nälkää olla mukana Suomessa SM-mitalikamppailussa!

 

 

Kuva: Tomi Tähti

« Edellinen sivu