Kilpailukausi 2020 viimeinkin korkattu!

Kirjoitettu: 20.08.2020

Kauanhan sitä saikin odotella, ja olihan se tosiaan odottamisen arvoista! Nimittäin alkuun tässä kevään koronahärdellin jälkeen kun oma työtilanne muuttui todella radikaalisti useaksi kuukaudeksi, vaikutti siltä että saan ihan oikeasti olla koko kauden sivussa kilpailemisesta. Alkuun jo pelkille ratapäiville osallistuminen tuotti melkoisia taloudellisia pinnistyksiä, kun renkaisiin, polttoaineisiin ja ratamaksuihin saa kyllä aina menemään jonkin verran rahaa. 

Avasin tämän kauden treeneillä kesäkuun puolivälissä, ja sen jälkeen olen muutamat ajopäivät käynyt ajamassa. Taukoahan edellisestä kerrasta Yamahani satulassa kerkesi tulla ennätykselliset 10 kuukautta, eli melkein vuosi (!), sillä edellisen kerran ajoin Kroatiassa Grobnikin Alpe Adria-osakilpailussa elokuussa 2019. Ajaminen kyllä rupesi sujumaan aika nopeasti ihan vanhaan malliin ja vauhti oli tallella, mikä on luonnollisesti aina ihan kiva huomata :D Motoparkin SM-osakilpailu kun alkoi lähestyä, ja oma työtilanne parani sen verran että pahimmasta "maailmanloppushokkipaniikista" alettiin ainakin henkisellä tasolla elpyä, alkoi viivalle pääsy ihan oikeasti polttelemaan ja kovasti. Lyhyt ja ytimekäs postaus Facebookiin, jonka avulla sain muutamia tukijoita (ISO ISO kiitos teille kaikille <3) ja tarvittavat eurot olivat kasassa. Pääsisin osallistumaan kisoihin, ja vielä Motoparkkiin josta olen aina paljon pitänyt!

Muutamien sattumusten, sekä mekaanikkopulan johdattelemana päädyin neuvottelemaan paikasta Finnish Talent Racing-tiimin Petri Paavilaisen kanssa Motoparkin osakilpailuun. Olin enemmän kuin innoissani ajatuksesta päästä työskentelemään tiimin kanssa jonka toimintatavat olivat ammattimaiset ja pääsisin itse keskittymään kuljettajan rooliin. Treenipäivistä alkaen yhteistyö tiimin kaikkien jäsenten kanssa toimi todella hienosti ja nautin 100% koko kilpailuviikonlopusta, vaikka päivät venyivätkin välillä pitkiksi. Kiitos myös mekaanikko Runelle joka piti pyörästä ahkerasti hyvää huolta!

Itse sunnuntain kilpailupäivä ei ollut olosuhteiden johdosta sitten ihan helpoimmasta päästä. Aika-ajo meni osaltani kohtuullisesti ja sain starttipaikaksi 5. ruudun. Päivän ensimmäinen kisalähtö alkoi tosi lupaavasti, meitä oli todella hyvä nippu kuskeja ja vaihtelimme paikkoja ensimmäisten 6 kierroksen aikana tiuhaan tahtiin. Pääsuoran jälkeisessä alamäessä minun edellä ajanut kuljettaja kaatui tosi nopeasti ja samaan aikaan meinasin itsekin kaatua kun takarengas lähti tosi äkkinäisesti luistoon. En tuurilla itse kaatunut, mutta samantien tajusin tilanteessa olleen jotain outoa ja roiskeet visiirissä vahvisti tätä ajatusta. Jonkun pyörästä vuosi jotain, ja tästä syystä useampi kuljettaja kaatuikin aika nopeasti. Yhtäkkiä koko nippu kuskeja ympäriltäni oli kadonnut. Lähtö keskeytettiin ja uusintastartti ajettiin pian. Tässä tosin ei ollut lähellekään samaa määrää kuljettajia osan kärsineen sen verran isoja kalustotappioita. Onneksi kenellekään kuljettajalle ei käynyt tässä kuinkaan! Olosuhteet ei olleet helpot sillä puolet radasta oli vähän vielä liukas imeytysaineen jäljiltä, joten kaikki taisi ottaa aika varman päälle tämän. Tässä lähdössä tulin toiseksi. Toinen startti ajettiin iltapäivällä. Tähän en saanut riittävän hyvää lähtöä ja jäin lähtötilanteessa edelleni päässeen kuskin taakse liian pitkäksi aikaa ennenkuin pääsin ohi tästä. Sillä välin edelläajava porukka kerkesikin karata enkä päässyt haastamaan 3. ja 4. sijoista kamppailleita kuskeja enää ennenkuin ruutulippu tuli ja ajoin maaliin sijalle 5. Vaikka sijoituksellisesti en ollut tähän kakkoslähtöön tyytyväinen, oli kuitenkin ihan hauskaa kun tässäkin lähdössä pääsi kuitenkin ajamaan kilpaa! Kokonaisuudessa viikonloppu oli ihan mahtava, ja oli kiva päästä ajamaan useampana päivänä. Tämän vuoden ajot kun pystyi laskemaan kisoihin lähtiessä vielä yhden käden sormilla :-) Kiitos myös Helrc:lle kilpailujen järjestämisestä! Haasteita oli kyllä yhdelle kilpailupäivälle tarpeeksi, mutta homma vietiin kunnialla maaliin saakka kaikkien lähtöjen osalta.

Ajohaluja jäi kyllä sen verran paljon, että Kymiringillehän sitä täytyi ilmoittautua eilen illalla. Siellä en sitten olekaan ajanut vielä metriäkään, joten haastetta viikonlopulta ei tule puuttumaan - harjoitusaikaa kun tulee olemaan siellä _todella_ vähän. Mutta koska yhteistyö Finnish Talent Racingin kanssa saa jatkoa, uskon että saamme oikeita asioita tekemällä tästäkin viikonlopusta hyvän! Kiitos myös Kymiringille mukaan hypänneille tukijoille, olen ihan sanaton siitä miten minua on autettu jotta pääsen kilpailuihin :-)

 

Jasmin #27

 

Kuvat: Juha Harju

« Edellinen sivu