PARANNUKSIA VUODELLE 2020

Kirjoitettu: 02.03.2020

Vuosi kerkesi vaihtua ja talveahan tässä ei sitten ole varsinaisesti ollutkaan, niinkuin varmaan ei keneltäkään ole jäänyt ainakaan täällä eteläisessä Suomessa huomaamatta. Kerkesin jo jääratapyöränkin huollattaa mutta ajot on kyllä jääneet ajamatta sen kanssa.

Sen sijaan treenitunteja on tullut paljon, ja alkuvuoden kuntotestit Kotkan Testausasemalla antoikin kivasti lisämotivaatiota treeniin kun sai tietää tarkalleen omat sykealueet ja parannettavat osuudet omassa fysiikassa. Tulokset oli aika lailla sitä mitä osasinkin odottaa, ja nyt kun oikeanlaista treeniä tulee vielä lisää alle niin on mielenkiintoista kesällä mennä testiin uudelleen. 

Aikaisemmissa kirjoituksissa mainitsemani migreeniongelmakin on mennyt eteenpäin. Sain uuden estolääkityksen kokeiluun ja toistaiseksi siitä on ollut iso apu. Migreenipäivät on vähentyneet yli puolella eikä lääkkeestä ole ilmennyt juurikaan haittavaikutuksia. Vielä en ole pyörän päälle päässyt viime kauden päätösosakilpailun jälkeen, joten sitä en osaa vielä sanoa pääsinkö ajamisesta aiheutuvista migreeneistä eroon. Odotukset ovat kuitenkin aika korkealla sen suhteen, kun lääke ainakin muuten on onnistunut vähentämään näin huomattavasti särkykohtauksia. Minulla oli muuten ensimmäisellä kuntotestauskerralla ollut migreeni edellisestä illasta alkaen (menin silti testiin), ja testi menikin sitten ihan vihkoon sen takia, (sykkeet oli niin kovat jo ennen kun edes aloitettiin testi) joten jouduttiin keskeyttämään testaaminen ja ottamaan se seuraavalla viikolla uusiksi. Saatiin ainakin aika selvää dataa siitä miten paljon tuo migreeni sekä migreenikohtauslääkkeet vielä seuraavanakin päivänä vaikuttavat suorituskykyyn, etenkin sydämen lyöntitiheyteen.

Sen lisäksi että talvi on mennyt kuskia "paranneltaessa" on myös pyöräkin saanut kauan kaivattuja päivityksiä. Keulakitti on nyt hieman parempi kuin edellinen, pyörä sai lisäjäähdyttimen siltä varalta että joudutaan ajamaan yhtä kuumissa olosuhteissa kuin viime vuonna, ja lisäksi moottoriin tehtiin pieni huolto sekä penkitys. Aika monta viikonloppua on mennyt myös oman kuljetuskaluston kunnostamisessa, sillä kun olisi tarkoitus tänä vuonna kulkea kisoihin. Yli 10 vuotta vanhassa Fiat Ducatossa tuppaa maalit lähtemään aika ilkeän näköisesti (tyyppivika siis), niin on pitänyt aika kiirettä sen maalaamisen kanssa. Nyt se alkaa näyttämään jo vähän enemmän maalarin autolta kun ei enää ole puolet maaleista hilseilleet pois :D Vielä pitäisi tehdä isompi huolto/tsekkaus tekniikalle ennen reissuun lähtöä, sekä uusia tuulilasi. Jos muuten näiden osalta jollain on kiinnostusta jonkinlaiseen jeesaamiseen/yhteistyöhön niin minuun saa ottaa toki yhteyttä ;-)

 

Suunnitelmissa on ajaa Alpe Adria-sarjaa myös tänä vuonna, ja pitkä ajotauko saakin päätöksen pääsiäisenä Slovakiaringillä kun kerhoni Helrc:n kanssa käydään karistamassa talven ruosteet pois. Pari viikkoa siitä eteenpäin onkin kauden avausosakilpailu, johon on tarkoitus osallistua mikäli kaikki vaan menee hyvin testeissä! Siihen saakka piteleekin melko kiirettä, joten aika todennäköisesti  tulee kulumaan kuin siivillä ja olen pyörän päällä ennenkuin kerkeän edes kissaa sanoa :D

 

 

 

Jasmin

 

« Edellinen sivu