Onnistunut Kroatian kisareissu ja vähän terveysmurheita

Kirjoitettu: 09.09.2019

Kroatian osakilpailu tuli ajettua pari viikkoa takaperin Grobnikin legendaarisella moottoriradalla. Kisareissulle lähteminen oli aluksi hieman epävarmaa budjettiongelmien vuoksi, mutta onneksi sain yhden uuden tukijan ja pääsin loppuviimein lähtemään reissuun! Keli oli ihan mahtava taas koko viikonlopun läpi, ja ajaessamme Slovenian kentältä Kroatiaan maisemat oli todella upeat.

Tämäkin rata oli minulle uusi, ja ennakkoon tiesin, että se olisi tosi nopeavauhtinen ja aika erilainen kuin millaisilla olen enimmäkseen ajanut. Radan pinnoite oli uusittu viime vuonna ja muut kuskit kehuivat sitä paljon. Torstain treeneissä pääsin suht nopeasti sinuiksi radan kanssa ja tykkäsin siitä paljon! Sisälenkillä nopeavauhtiset puolenvaihdot sekä korkeuserot tosin tekivät siitä minulle fyysisesti aika haastavan. Kamppailinkin taas vaihteeksi jo ensimmäisestä päivästä alkaen migreeniongelmani kanssa, joka ei ainakaan positiivisella tavalla vaikuttanut suorituskykyyni. Harjoituspäivien aikana tein pieniä muutoksia pyörän geometriaan ja sain muutettua ajettavuutta vähän paremmaksi, kierrosajatkin alkoivat olla ihan alueella. Lauantaina aamupäivällä ajetuista aika-ajoista minulle jäi 7:s sija.

Lauantain kilpailuun otin ihan megahyvän lähdön ja olin ekat puoli kierrosta kolmantena. Ihan kärkikolmikkoon vauhtini ei kuitenkaan vielä riittänyt ja odotetusti sieltä tulikin pian muutama kuski minusta ohitse. Tein jostain syystä normaalia enemmän pieniä virheitä varsinkin ensimmäisen kierroksen aikana. Ajoin pitkään sijalla 6. eron ollessa taakse joitain sekunteja, kunnes pääsuoran jarrutuksessa vaihdelaatikko meni pienemmälle vaihtaessa aika pahasti välivapaalle, enkä meinannut saada mitään vaihdetta päälle. Tässä kohtaa rataa siis jarrutetaan n.260kmh vauhdista ja vaihdetaan 6:lta vaihteelta 3:lle. Jarrutus meni luonnollisesti tästä syystä pitkäksi ja lopulta kun sain vaihteen päälle, oli se aivan liian iso siihen kohtaan. Minusta tuli kolme kuskia ohi enkä voinut enää asialle mitään. Ohituspaikkoja ei sitten noin vaan löytynytkään ja ajoin maaliin sijalle 9.

Sunnuntain kisa oli vähän parempi ja pystyin taistelemaan sijasta 5. ruutulipulle saakka. Viimeisellä kierroksella ohiteltiin kilpakumppanin kanssa toisiamme useamman kerran ja ruutulipulla ero oli sadasosia, eikä ollut itseasiassa kaukana, ettei oltaisi ajettu yhteen. Harmitti tietenkin hävitty 5:s sija mutta 6:s oli kuitenkin paljon parempi kuin edellispäivän 9:s. Lisäksi minua oli vaivannut migreeni läpi kisaviikonlopun ja tästä sekä lääkkeiden vuoksi, joita iltaisin jouduin syömään, olo ei ollut parhain mahdollinen. Olin oikeastaan ihan tyytyväinen että viikonloppu oli mennyt niinkin hyvin kokonaisuutena. Vaihdelaatikko puolestaan jatkoi oikuttelua sen lauantain välivapaan jälkeen, joten nyt ei ole muuta vaihtoehtoa kuin ottaa se auki ja katsoa onko siellä jotain mennyt rikki.

Minun oli tarkoitus saada pyörä Suomeen jo Kroatian kisan jälkeisellä viikolla, mutta kuljetuksen suunnitelmiin tuli minusta riippumattomia muutoksia ja jouduinkin viime viikonloppuna hakea pyöräni Ruotsin Anderstorpista, jotta saan sen tällä viikolla vietyä työn alle. Tämä tarkoittaa myös sitä, että minulla ei ole kauden viimeiseen osakilpailuun normaalia kuljetusta Suomesta ja mikäli sinne lähtisin, pitäisi minun mennä omalla autolla ja itse myös ajaa sinne. Tämä on aika tekemätön paikka toteuttaa tällä hetkellä, ajallisesti sekä taloudellisesti. Lisäksi minulla on tuo migreeniongelma nyt sellaisessa pisteessä, että asiaan on pakko saada joku muutos. Rankan kilpailuviikonlopun läpi vieminen etenkin ilman mekaanikkoa joka päivä migreenin kanssa kamppaillessa on yksinkertaisesti liikaa. Ongelma on ollut tässä jo jonkin aikaa mutta tilanne on muuttunut pahempaan. Aiemmin kun oireet alkoivat vasta illalla ajojen jälkeen, niin nyt kova pääkipu ja huono olo alkavat parhaimmillaan jo puolilta päivin ja jatkuu nukkumaan menoon saakka, kunnes voin ottaa siihen tarkoitetun täsmälääkkeen. Tämä migreenijuttu vie tosi paljon voimia ja vaikuttaa suorituskykyyni, sekä varjostaa muuten niin hyvin mennyttä kautta. 

Olen tällä hetkellä Alpe Adrian Superstock 600 luokan pisteissä sijalla 5, vaikka minulta jäi myös Assenin osakilpailu ajamatta. Tähän olen kyllä tosi tyytyväinen, ja kiitollinen kaikesta mikä on tänä vuonna mennyt hyvin! Minua harmittaa ihan vietävästi jättää viimeinen kisa ajamatta, mutta en halua ottaa mitään turhia riskejä enkä tehdä huonoja ratkaisuja, kun olen tehnyt niin monta vuotta töitä, että olen viimein päässyt tähän pisteeseen missä nyt olen. Haluan olla 100% fyysisesti kunnossa ottaakseni vielä askeleen tästä eteenpäin. Tiedän että se on mahdollista, kunhan saan terveyteni kuntoon ja olon paremmaksi kilpailuviikonloppujen aikana.

Seuraavien viikkojen aikana menen tapaamaan erikoislääkäriä ja osteopaattia, jos heiltä löytyisi edes joku selitys näille ongelmille. Lisäksi toivon, että ehdin vielä ajamaan yhden testipäivän Suomessa jos vaan kelit ovat vielä sellaiset kun saan pyörän takaisin Kallio Racingiltä.

 

Kiitos kaikille minua auttaneille ja tukeneille, jokainen pienikin apu on ollut tällä kaudella tosi iso juttu minulle. Ensi kaudella haluan ehdottomasti jatkaa samassa sarjassa, nyt kun osa radoistakin on tullut jo tutuksi ja olen löytänyt ihan uudenlaisen vaihteen tekemiseen!

 

 

Kuva: Ivan Tomsic

 

Jasmin 

« Edellinen sivu