Ensimmäinen podium Alpe Adria Superstock 600-luokassa saavutettu!

Kirjoitettu: 23.07.2019

Osaltani tämän kauden kolmas Alpe Adria kisaviikonloppu ajettiin Saksassa Oscherslebenin radalla. Rata ei ollut minulle ennestään ihan tuntematon sillä kävimme siellä pari vuotta sitten ajamassa ratapäivillä, joten ihan ei sokkona perjantain ensimmäisiin reeneihin tarvinnut lähteä. Perjantain reenit menikin sitten tosi hyvin, alusta asti pyörään oli hirmu hyvä luotto ja tuntuma ja koska tykkäsin radasta niin oli vaan tosi kivaa ajaa! Meillä oli siis kaksi puolen tunnin harjoitusta joista ensimmäinen ajettiin juuri aamuyön sateesta kuivuneella radalla, joten täytyi ottaa suht varman päälle kosteita kohtia vielä varoen. Jälkimmäisessä vapaassa harjoituksessa olin viidenneksi nopein, ja olin ihan tyytyväinen päästessäni jo näin nopeasti alle oman vanhan ratapäivällä ajamani ajan alle.

Lauantain aika-ajo meni myös hyvin, olin suurimman osan aika-ajosta sijalla 2 mutta viimeisten minuuttien aikana tipuin ruutuun 7. Tämä lähtöpaikka kisaan oli kuitenkin vielä ihan hyvä lähteä ja koska ajo tuntui koko ajan hyvälle niin lähdin kisaan tosi hyvällä fiiliksellä. Lähtö hieman tosin viivästyi edellisessä luokassa sattuneen kaatumisen takia, sillä radalle oli joutunut öljyä ja ratahenkilökunta sitä sitten parhaansa mukaan imeytysaineella siivoili. Oli siis hieman haastavaa lähteä tämän imeytysaineen jälkeen heti ajamaan kun ei ollut ihan varma minkälainen pito näissä kohdissa olisi. Toivoin saavani yhtä hyvän startin kuin Pannoniaringillä, mutta sainkin itseasiassa tällä kertaa vielä paremman! Olin ensimmäiseen mutkaan mennessä koko porukan toisena. Paikat vaihtuivat nopeasti siten, että lähes ylivoimainen Richard Bodis otti kärkipaikan Kevin Mijwaartin ollessa toisena. Hetken päästä minut ohitti Tom Eder sekä Jiri Mrkyvka, mutta Mijwaartin saadessa mustan lipun ja Ederin tekemän virheen jälkeen nousin sijalle 3. Tämän sijoituksen onnistuin pitämään huolimatta siitä että lähes koko kisan ero taakse oli +0 sekuntia, joten helpolla en todellakaan päässyt kun koko ajan piti ajaa niin että sieltä ei tulla enään uudelleen ohi. Ero toisena ajavaan Jiri Mrkyvkaan ei ollut suuri, olin pari kertaa jo lähes rinnalla mutta tämä ei ihan riittänyt kuitenkaan haastamaan Mrkyvkaa. Maaliin tultiin siis järjestyksessä Bodis, Mrkyvka ja sitten kolmantena minä. Olen tietenkin todella tyytyväinen tulokseen, mutta ennenkaikkea nyt siihen kehitykseen minkä olen saanut toteutettua. Kyyti oli harjoituksista asti hyvällä tasolla vaikka kierroksia ei vielä kauheasti tällä radalla ollut. Lisäksi onnistuin tosi hyvin startissa, joka nyt on ollut se minun kompastuskivi oikeastaan aina!

Sunnuntaille kokeilinkin sitten ensimmäistä kertaa vähän muutoksia pyörään, ja warm upissa totesin ne ainakin joillain osa-alueilla toimiviksi. Pääsin lähelle kisa-aikoja joten jätin nämä muutokset kisaan, toivoen pyörän ajettavuuden hieman paranevan. Starttasin tähän kisaan ruudusta 5 (perustuen kisan ja aika-ajon yhdistettyihin aikoihin) ja sain taas tosi hyvän lähdön, taisin olla kolmantena ensimmäisiin mutkiin. Tipuin kuitenkin neljännelle sijalle aika pian ja tällä sijalla ajoinkin suurimman osan kisasta. Ero oli monen kierroksen ajan taakse muutamia sekunteja, kunnes se alkoi kaventua. Laskeskelin mielessäni takana täytyneen olla edelliskisassa mustan lipun saanut Mijwaart ja tiesin että minun on nostettava kyytiä jos meinaan pitää paikkani. Sain kuin sainkin aikoja vähän kiristettyä nähdessäni eron kaventuvan, mutta se ei valitettavasti ihan riittänyt. Mirjwaartin ja hänen takana tulleen Kevin Rannerin kanssa käyty kissa/hiiri-leikki päättyi minun "häviöön", sillä vaikka viimeiselle kierrokselle lähdettäessä olin jo päässyt uudelleen Rannerin ohi, töpeksin yhden mutkan sisäänmenon ja tämä pääsi minusta vielä kerran ohi. En enää yrityksistä huolimatta saanut vitospaikkaa takaisin Rannerilta joten maaliin tulin sijalle 6, eron ollessa 7:ksi tulleeseen Philip Holeen reilu 17 sekuntia. Toki vielä vähän aikaa sitten olisin hyppinyt ilosta tästä sijoituksesta mutta nälkä näköjään tuppaa kasvamaan syödessä (ja aika äkkiä), ja vaikka ajo oli tosi hyvää ja ajat pirun tasaisia läpi kisan, niin en ollut täysin tyytyväinen itse sijoitukseen, ja jäin myös vähän harmittelemaan viimeisellä kierroksella tekemääni virhettä.

Pyörään tehtyjen muutosten vuoksi sain kuitenkin nyt kallisarvoista dataa kahdesta kisasta jota voin verrata ja hyödyntää jatkossa :-)  Viikonloppu oli kaikin puolin ikimuistoinen ja olen tosi iloinen että parin vuoden "paikallaan junnaamisen" jälkeen on alkanut taas tulla onnistumisia ja ajaminen kehittyy. Starttaamisen kanssa on tapahtunut joku taikatemppu ja siitä on tullut melkein helppoa, eihän siinä mennyt kuin yksi kymmenen vuotta, heh.. :D Pyörä pelaa nyt tosi hienosti joten täytyy vaan nauttia ja toivoa että tätä kestää mahdollisimman pitkään!!

Iso kiitos kuuluu KAIKILLE tukijoilleni ja yhteistyökumppaneille, Villelle ja Masalle kaluston kisapaikalle kuljettamisesta ja kaikesta muustakin avusta, Petrille avusta meidän pyörien kanssa ja muutenkin viikonloppuna mukanaolosta!

Jos muuten kiinnostaa katsoa kisoja jälkikäteen youtubesta, niin tässä linkki lauantain kisaan, 2.00 minuutin kohdalta alkaa meidän startti: https://www.youtube.com/watch?v=nPD3jcXOtAM (samalla haulla löytyy myös sunnuntain kisa sekä edellisetkin kisalähetykset). Kaikki tulokset löytyvät osoitteesta http://www.lutecracing.com (livetiming-kohdasta pääsee pdf-tuloksiin).

 

Seuraavat kisat Alpe Adria-sarjassa Kroatiassa jäävät minulta valitettavasti väliin, rahaa vain ei ole tarpeeksi kaikkien kisojen läpiviemiseksi. Tavoite on kyllä ajaa oman kerhoni Helrc:n järjestämä Motoparkin SM-osakilpailu 16.-18.8. ja tämän jälkeen sitten Tsekeissä viimeinen Alpe Adria-osakilpailu. Näihin saakka sitten keskitytäänkin töiden lisäksi huoltamaan kalustoa, ja ennenkaikkea kuskia, nimittäin viime aikoina ongelmaksi asti koitunut ajamisesta tuleva migreenipäänsärky on nyt etusijalla saatava pois. Aikaisemmin migreeni alkoi vasta illalla ajojen jälkeen, mutta nykyään jo monesti kesken päivän kuten esimerkiksi tällä reissulla lauantaina heti aika-ajojen jälkeen. 

 

Kiitos jos jaksoit lukea taas koko tarinan!

 

Jasmin

« Edellinen sivu