Motoparkin SM-osakilpailu sekä pieni pakollinen kesäbreikki

Kirjoitettu: 02.07.2018

Kesäkuun aikana tuli ajettua harjoitusmielessä yksi SM-osakilpailu Virtasalmella Motoparkin osakilpailussa. Slovakiaringin jälkeen harjoitusmahdollisuuksia ei aikataulullisista syistä pahemmin ollut joten kisoihin tuli lähdettyä kuukauden ajotauko alla. Myös taloudellisista syistä oli laitettava vähän jäitä hattuun, Slovakiaringin kulut kun kasvoivat tarkoitettua suuremmaksi hajonneiden osien vuoksi. 

Aloitin viikonlopun perjantain harjoituksilla, joihin kuului kolme vetoa päivän aikana. Treenit menivät ihan hyvin, kyyti oli samaa mitä normaalistikin tuolla radalla olen treeneissä ajanut. Uuden takaiskarin myötä tuli muutettua hieman pyörän painopistettä hieman aiempaa ylemmäs ja se tuntui toimivan ihan hyvin. Keli oli aika hiostava ja se teki ajamisesta raskasta, etenkin kun jo lauantaina ajettiin aika-ajojen lisäksi pidempi 15 kierroksen kisa. Aika-ajoissa lähtöpaikakseni määräytyi 7:s ruutu, josta kisan aikana nousin ruutulipulle tultaessa 5. sijalle. Sain pidettyä kierrosajat samoina koko kisan läpi eikä omasta ennätyksestä enää jäänyt kuin muutama kymmenys.

Sunnuntain kisa oli lähestulkoon kopio lauantaista, hieman tahmean alkukisan jälkeen tulin maaliin sijalle 6. Lauantaista poiketen tosin ajoin tämän lähdön käytetyllä renkaalla, pienellä riskillä kylläkin, mutta onneksi rengas pelasi ja kesti vallan hyvin! Viikonloppu oli ihan kohtalainen veto, samaa tasaista suorittamista kuin edellisenäkin vuonna kyseisellä radalla. Tavoite toki oli parantaa omaa kierrosaikaa, tämä nyt ei täyttynyt eikä tietysti sijoituksetkaan olleet ihan sitä mitä lähdin hakemaan. Tässä kohtaa olen tehnyt päätöksen, että jotta omaa ajamista pystyy kehittämään eteenpäin, on siihen saatava nyt jotain uusia työkaluja. Tarkoituksena on hankkia pyörään tiedonkeruu, jotta voin kehittää osa-alueita omassa ajamisessa. Tällä hetkellä se on aika haasteellista kun ei ole tarkkaa tietoa mitä lähteä tekemään toisin. Tiedonkeruu, josta näkee oman kaasunkäytön, jarrutustekniikan ja muun, helpottaa ainakin oikeiden asioiden löytymistä toivon mukaan! Nyt on niin kauan tullut junnattua samaa aikaa ja ajettua samoista sijoista, että jotain on keksittävä ja kokeiltava. Positiivista toki on, että tällä hetkellä perustekeminen on kyllä hyvällä pohjalla, ajaminen on varmaa ja kilpailemiseen on tullut hyvä rutiini. Valitettavasti se ei vaan riitä taistelemaan oikeassti hyvistä sijoituksista!

Tarkoituksena oli lähteä Unkariin Alpe Adria-sarjan osakilpailuun pari viikkoa tuon Motoparkin SM-osakilpailun jälkeen. Valitettavasti nyt kuitenkin kävi niin, että budjetti oli (ja on ollut oikeastaan koko aika) melko tiukassa ja tuonne reissuun ei vain yksinkertaisesti ollut mahdollisuutta lähteä. Kova oli yritys ja lennotkin oli jo hommattu, mutta vielä olisi ollut suurin osa kuluista (osanottomaksut ja renkaat) maksamatta ja nyt oli otettava järki käteen ja jäätävä kotiin tekemään töitä jotta loppukausi Alpe Adria-sarjassa on vielä mahdollinen ja suurimmat taloudelliset katastrofit vältetään.. Harmittaa kyllä tosi paljon, olin kovasti odottanut että pääsen ajamaan Pannoniaringille, mutta se jää nyt ensi vuoteen. 

Tiedossa on nyt siis jonkinmoinen tauko ainakin kisojen puolesta, nähtäväksi jää pystynkö ajamaan muita SM-kisoja hienä- elokuun aikana. Päätähtäin nyt on kuitenkin elokuun lopulla Itävallassa ajettava Alpe Adria-osakilpailu Red Bull Ringillä, ja sen jälkeen Saksan Oscherslebenissä joka onkin minulle jo ennestään tuttu rata. 

 

Kiitokset mekaanikoille sekä matkassani oleville tukijoille!

 

 

Jasmin #27

 

 

Kuva: Maria Saarimäki

« Edellinen sivu