Kilpailukausi avattu onnistuneesti Slovakiaringillä

Kirjoitettu: 12.05.2018

Palailin alkuviikosta Slovakiasta, jossa olimme ajamassa ensin muutaman testipäivän ja viikko siitä kauden ensimmäisen Alpe Adria-osakilpailun. Palattuani Suomeen piteli sen verran kiirettä että vasta nyt oli aikaa istua alas kirjoittamaan tarkemmin reissusta. 

Kerta oli minulle ensimmäinen Slovakiaringin radalla, ja videoilta pyrin opettelemaan rataa mahdollisimman hyvin etukäteen. Ensimmäisenä treenipäivänä rata oli todella likainen siellä olleen öljyn imeytysaineen takia. Muutaman harjoituspäivän aikana sain kuitenkin hyvin kierroksia alle. Ajotuntuma ei ollut ihan yhtä hyvä oikeastaan koko aikana kuin mitä se viimeisissä Espanjan testeissä oli ollut, ja kilpailuviikonlopun virallisissa harjoituksissa päätin kokeilla samansuuntaisia muutoksia pyörän geometriaan joita olin viimeksikin tehnyt jo kokenut hyviksi.. jouduin ajamaan vielä kilpailuviikonlopun perjantainkin vanhoilla renkailla, ja lauantain aika-ajoon laitoin ensimmäiset uudet renkaat alle. Olin kuitenkin hämilläni siitä, miten huono tuntuma minulla oli pyöärään ja pitoon, varsinkin uudella pehmeällä renkaalla. Luulin tämän johtuneen muutoksista joita olin tehnyt ja palasin lähemmäs vanhaa perus-setuppia jolla olen pitkään ajanut. Tästä huolimatta lauantain kisassa jälleen uusilla renkailla pitoa ei ollut juuri ollenkaan ja kierrosajatkin junnasivat paikallaan, tuntui olevan ihan sama mitä yritin niin ajat olivat tasaisen huonoja.. Kilpailun jälkeen sanoinkin että nyt on joku mikä tässä ei täsmää, rengaskin oli ihan hirveän näköinen 9 keirroksen jälkeen, vaikka normaalisti minulla on kestänyt tosi hyvin kierroksia pehmeätkin renkaat. Itse kisa oli hieman tylsä, ajoin melko yksin ja maaliin tulin sijalla 13.

Lauantain kisan jälkeen sitten huomasimme että minulla oli takaiskunvaimennin täysin sökönä, eikä siellä ollut mitään paluuvaimennuksia vaikka säätöruuvin veti kokonaan kiinni. Eli ei siis mikään ihme, että ajaminen tuntui huonolta ja mitkään muutokset eivät tehneet pyörää paremmaksi, ilman paluuvaimennusta kun takapää pysyy koko ajan "ylhäällä" ja tekee avaustuntuman huonoksi.. iskari oli varmaan ollut rikki jo edellisenä viikonloppunakin.. Olisihan sen toiminnan voinut varmistaa aikaisemminkin, tapana kun on ollut aina välillä varmistaa että vaimennukset toimivat. Tällä kertaa asiaa hämmensi pyörään tekemäni muutokset eikä tuota tarpeeksi ajoissa tullut ajateltua.

Mikäli halusin ajaa sunnuntain kilpailun, oli minun löydettävä uusi takaiskari, joko omaksi tai lainaksi. Varikolla kun ei ollut ketään joka minun vähän harvinaisemman merkkisen iskarin olisi pystynyt huoltamaan.. Löysimme melkein ihmeen kaupalla varikolta yhden uuden iskarin joka sattui olemaan ylimääräinen ja myytävänä. Laitoimme uuden iskarin alle ja sunnuntain warm upissa ajoin sillä ensimmäiset kierrokset. Vaikka alla oli ihan revennyt vanha rengas, ajoin sillä reilusti omat enkat uusiksi, ja pitokin tuntui paremmalta kuin edellispäivänä uusilla renkailla! Olin todella iloinen ja odotin innolla iltapäivällä ajettavaa kilpailua!

Sunnuntain kisa olikin sitten yksi parhaista kisoista ikinä! Pysyin nyt laiantaina minua nopeampia olleiden kuskien kyydissä, ja ajoin koko kisan ryhmässä, jossa tehtiin puolin toisin monia ohituksia. Sain noustua muutaman sijan ohituksilla, ja maaliin tulin sijalla 12. Lähtöpaikka oli vähän huono, koska se katsottiin lauantain aikojen perusteella.. vähän paremmalla lähtöruudulla/lähdöllä olisi ollut periaatteessa kyydin perusteella mahkut ajaa jopa sijasta 5. Olin tosi tyytyväinen päivään ja siihen että saatiin paikattua vähän jopa katastrofaalinenkin tilanne vielä hyväksi. Aikakin parani lauantain kilpailusta pari sekuntia, mikä oli myös kiva juttu.

Kaikenkaikkiaan reissu oli onnistunut, vaikka vähän kalustotappioita tulikin. Sarja on ehdottomasti minulle hyvä, minun tasoisia kuskeja on siellä hyvä nippu. Kurottavaa kuitenkin löytyy myös sopivasti, joka on kehityksen kannalta suotavaa! Tuloksia löytyy osoitteesta www.lutecracing.com 

Iso kiitos tukijoille, mekaanikoille ja tiimille! <3

Kilapilukausi jatkuu näillä näkymin Suomessa kesäkuun puolivälissä, Motoparkin radalla. Seuraava Alpe Adria-osakilpailu johon osallistun, on Pannoniaringillä kesäkuun lopulla. Näiden eteen tarvitsee nyt heti painaa hommia jotta ovat taloudellisesti mahdollisia ajaa.

 

Jasmin

« Edellinen sivu