Talvikuulumiset ja vähän tulevan kauden suunnitelmista

Kirjoitettu: 19.02.2018

Tässä onkin tovi viime kirjoituksesta mennyt, ja kaikkea siinä välissä ehtinyt tapahtumaan taas. Pyörät lähti jo marraskuussa pakettiautolla Espanjaan, ja joulukuun alussa ajettiin ensimmäiset talvitreenit Almeriassa. Siellä oli kyllä tosi kylmä, yöt oli pakkasella ja radallekaan ei aamusin ollut mitään järkeä mennä kuin vasta puolenpäivän jälkeen. Sen jälkeen ollaan käyty vielä Cartagenassa ja Valenciassa, aika viileätä on ollut joka kerta, viimeinen Valencian treenireissu pari viikkoa sitten jäi ajopäivien osalta suunniteltua lyhyemmäksi kun kolmen ajopäivän aikana kahtena tuli vettä.. itseasiassa ihan muutama kilometri radalta oli tullut jopa lunta! No, jokatapauksessa tässä on tullut nyt ajettua enemmän kuin yhtenäkään aikaisempana talvena, mikä on todellakin positiivinen asia! Iso kiitos tästä kuuluu Villelle ja Matille, jotka mahdollisti kaluston kuljetuksen Espanjaan. Lennot on tänäpäivänä parhaimmillaan niin edullisia että jopa meikäläisellä on ollut varaa lennellä edestakaisin.. :D

Muu aika on mennytkin sitten töissä, ja parin viikon toipilasaika tuli tuossa joulukuussa kun pari vuotta sitten Motoparkin kisassa sattuneessa kolarissa nenä vähän vääntyi ja sen jälkeen sen kanssa onkin ollut ongelmia kun ei ilma ole kulkenut kunnolla. Väliseinä korjattiin suoraksi ja sen jälkeen ongelmat hävisikin laakista. 

Muutaman viikon päästä mennään vielä kerran Valenciaan, toivottavasti nyt pääsisi ajamaan useampana päivänä. Kaikki ajotreenit on kyllä tähän asti mennyt tosi hyvin, olen opetellut ajamaan "kovaa" vanhoilla renkailla ja hionut omaa ajotenkiikkaa. Almerian treeneissä otin itseasiassa valmennuspäivän Motovudun Simon Crafarilta, tämä oli tosi hyödyllinen päivä ja Simon oli tosi mukava ja positiivinen opettaja!

Tämän vuoden kisasuunnitelmat onkin sitten tarina erikseen.. viime syksynä oli vielä ajatus ajaa Saksan IDM-sarjan yhteydessä ajettavaa Yamaha R6 Cuppia, jota nyt on ajettu jo viimeiset 40 vuotta Saksassa. No, tämähän ei toteutunut nyt ensinnäkään sen takia, että kyseinen luokka päätettiin lopettaa Saksassa kokonaan. Ja täytyy kyllä sanoa, että vaikka tätä olisikin jatkettu, ei se olisi ollut silti mahdollinen osaltani, koska vanhalle kisapyörälleni ei ole löytynyt ostajaa ja tämä olisi ollut edellytys sille, että olisin voinut ostaa uuden Yamaha R6 Cup-pyörän. Tässä kohtaa siis tein siis päätöksen jatkaa samalla pyörällä vielä tämän kauden, onhan se Superstock-luokan pyöräksi kuitenkin hyvä kilpailukykyinen pyörä. Suomessa on tullut pyörittyä nyt niin monta vuotta samoja kisoja läpi, että tosiaan haluan tehdä nyt jotain vähän muuta jotta oikeanlainen fokus pysyy päällä. Vaihtoehdoiksi jäi oikeastaan Saksan IDM Supersport 600-luokka tai Alpe Adrian Superstock 600-luokka (Alpe Adria muuten järjestää tänä vuonna ensimmäistä kertaa Yamaha R6 Cupin, mutta kuten tuossa mainitsin se ei taloudellisesti ole minulle mahdollinen vaihtoehto koska luokka edellyttää uuden pyörän hankkimisen). Alpe Adrian Superstock 600 on kuluiltaan IDM-sarjaa edullisempi, ja koska Ville tulee ajamaan myös Alpe Adrian Superbike-sarjan, oli se logistisesti myös tässä kohtaa minulle parempi vaihtoehto. Tarkoituksena on ajaa niin monta kisaa tuolla kuin vain taloudellisesti on suinkin mahdollista.. Suomessa suunnitelma on ajaa ensimmäinen Motoparkin SM sekä Alastaron SM elokuussa. Laitoin alustavan kisakalenterin tuonne sivujen "Kilpailut"-osioon, tähän toki voi tulla vielä muutoksia kauden aikana. 

Alpe Adria-sarjan sivut löytyvät tästä linkistä: http://www.lutecracing.com

 

Kevättä siis odotellessa!!

 

Jasmin

 

« Edellinen sivu