Saksan treenireissusta sekä hieman ensi kaudesta juttua

Kirjoitettu: 16.10.2017

Tuli tosiaan käytyä Oscherslebenissä sekä Hockenheimissa tuossa kuun vaihteessa, ja reissusta palailtiin kotiin reilu viikko takaperin. Oscherslebenin treenipäivät meni tosi hyvin kaikin puolin - keli suosi, pääsin ajamaan paljon, rata oli ihan super ja ajatkin parani joka sessiolla! Oli tosi hienoa päästä ajamaan isolla ja nopealla radalla, olin kyllä kirjaimellisesti ihan liekeissä! :D Jotenkin omaan ajotekniikkaankin tuli lisää uusia ajatuksia, ja olin ihan tyytyväinen vanhoilla renkailla ajettuihin kierrosaikoihin.

Oscherin jälkeen oli pieni breikki ennen seuraavaa kohdetta, Hockenheimin IDM-viikonloppua. Breikki vietettiin "miniloman" merkeissä Prahassa, olipa hieno kaupunki ja upeita vanhoja rakennuksia! Muutaman päivän jälkeen suunnattiinkin sitten Hockenheimiiin jossa oli kauden päätös IDM-kisaviikonloppu. Minun oli siis tarkoitus hieman kartoittaa paikan päällä ensi kauden asioita Yamaha R6 Dunlop Cupin osalta, sekä jäädä kisaviikonlopun jälkeiseksi maanantaiksi ajamaan radalle. 

Harmikseni kuitenkin en juurikaan tullut Yamaha Cupin osalta sen viisaammaksi, sillä kyseisen sarjan jatko ensi vuonna onkin yllättäen hieman epävarmaa.. vaikka sarjaa on ajettu jo 40 vuotta, on ilmeisesti olemassa uhka että Yamaha kiristää kukkaron naruja sen verran että varmuutta jatkosta ei ole. Myös IDM-sarjan jatkuminen sellaisenaan on tällä hetkellä auki, todennäköisesti koko organisaatio tulee muuttumaan tavalla tai toisella ensi kaudeksi. Kaikilla on kuitenkin positiivinen asenne sen suhteen, että ilman muuta Saksassa tullaan ajamaan kansallinen sarja, sillä tällä hetkellä kaikissa luokissa on ollut todella hyvin kuskeja ja taso todella kova. Harmittaahan se tietenkin että hetkellä jolloin itsellä on selkeä visio tulevan kauden suunnitelmista, niin sitten koko organisaation, sekä Yamaha Cupin osalta asiat ovat näin auki.. Anyway, lähiviikkojen aikana asioihin pitäisi tulla jotain selvyyksiä kyllä!

No, sunnuntaina kun kisat oli ajettu ja varikko tyhjentynyt, käytiin polkupyörällä tutustumassa rataan ja seuraavana aamuna minun oli tarkoitus jatkaa harjoituksia Hockenheimissä. Käytiin illalla melumittauksessa pyöräni kanssa ja vaikka laitoimme mukana olleen noisekillerin kiinni, ei se mennyt desibelirajoituksen alle. Aamulla kokeiltiin vielä toista killeriä, ja käytiin mittauksessa uudelleen, ja jälleen sama juttu. Rajoitus oli 98db ja ääntä lähti 102db.. Kokeiltiin kaikki mahdolliset temput vaimentimen kanssa mutta äänet vaan olivat koko ajan liian kovat ja näin ollen en päässyt radalle ollenkaan koko päivänä! Kyllä otti päähän, etenkin kun sääennuste näytti sadetta koko päiväksi ja kuin kohtalon ivaa, se ei satanut koko päivänä ollenkaan.. eniten siis harmitti että hyvä mahdollisuus opetella yksi rata ensi kaudeksi valmiiksi valui kuin hiekka sormien välistä. Jos minulla olisi ollut kaikki omat varaosat mukana, olisi minulla ollut toinen vaimennin mukana, mutta kun jouduimme pärjäämään minimivarustuksella tilanpuutteen vuoksi tällä kertaa, niin sitä ei tietenkään ollut.

Jokatapauksessa se oli hyvä reissu, ja ainakin minulle on henkilökohtaisesti selvää että ensi kaudella haluan ehdottomasti ajaa Saksassa! Luokka selviää sitten ajallaan kyllä, ja varmasti kaikki muutkin asiat niinkuin on tarkoitus ;-) Siihen asti painetaan duunia ja fokus on fysiikkaharjoittelussa!

 

 

Jasmin 

 

« Edellinen sivu