ALASTARON VIIKONLOPPUNA AJAMINEN TAKAISIN OMALLE TASOLLE

Kirjoitettu: 08.08.2017

Viime viikonloppuna ajettiin kauden puolivälin osakilpailut Alastaron moottoriradalla. Jurvan kaatumisen seurauksena pyörän kanssa oli tässä välissä jokseenkin painimista, kun keula oli ottanut sen verran kovan osuman, että pelkällä liukuputkien ja t-kappaleen vaihdolla siitä ei selvittykään. Kemoran osakilpailun jälkeen keulasta löytyi vielä vähän lisävahinkoa joka saatiin nyt viimeinkin korjattua ja se toimii niinkuin kuuluukin. Eipä siinä vielä kaikki, vaan juuri kun keula saatiin kuntoon, päätti vielä takaiskari mennä ja hajota.. no, tämä onneksi kuitenkin viikko ENNEN kisoja, eikä kisaviikonloppuna! Ei muuta kun iskari pikapaketilla Kallio Racingille, jossa se saatiin onneksi pian kuntoon. Ja vielä kun sain ystävälliseltä kanssakilpailijalta (kiitos Jantsa) lainaiskarin että pyörän pystyi kuljettamaan kisapaikalle niin homma näytti vihdoin vähän valoisammalta taas! 

Harjoitukset menivät hyvin, pyörä tuntui vihdoin taas omalta ja kyytikin oli hyvällä mallilla. Sääennusteet näyttivät melko synkältä mutta ihme kyllä, lauantain aika-ajo ja kisa ajettiin molemmat kuivalla radalla! Aika-ajoissa sain lähtöruudun 5:s ja lauantain sprinttikisassa tulin maaliin sijalle 4. Olin tulokseen ja ajamiseen suhteellisen tyytyväinen alkukauden vaikeuksien jälkeen, vaikkakin tulos kärkikolmikossa olisi ollut todellisten tavoitteiden mukainen.

Sunnuntaille ennuste näytti lähes varmaa sadetta ja juuri ennen sunnuntain lähtöä tulikin juuri sen verran vettä että rata hetkellisesti kastui.. pidimme mekaanikkojeni kanssa onneksi päät kylmänä vaikka lähtöön ei ollut kuin muutama minuutti, eikä sadekelin renkaita alettu vaihtamaan alle. Sadekuuri nimittäin loppui aika nopeasti ja rata kerkesi lämpimässä tuulessa kuivua juuri ja juuri! Lähdin tähänkin kisaan ruudusta 5. Valojen sammuttua sain todella hyvän startin (en meinannut itsekään uskoa) ja olin hetken porukan edellä. Ensimmäiseen mutkaan pari kuskia pääsi kuitenkin ohi, ja kolmanteen vielä joku.. olin kuitenkin ihan hyvässä porukassa ensimmäisillä kierroksilla.. rata tuntui kieltämättä vielä vähän liukkaalta mutta yritin roikkua edelläajavan Anssi Kosken perässä ja haaveilin ohitusta.. oli kuitenkin pakko todeta että en pystynyt nostamaan vauhtia yhtään joten en pystynyt haastamaan Anssia. Kilpailun viimeisillä kierroksilla vettä alkoi tulla uudelleen ja tuli otettua turhan varman päälle kun en ollut varma pidosta, joten maaliin tulin sijalle 5.

Summa summarum, viikonlopussa oli paljon positiivista - pääsin viime vuoden tasolle ajamisen puolesta, vaikka tuloksellisesti jäin juuri kärkiporukan ulkopuolelle. Perusvauhtia tarvisi saada ihan pikkusen lisää, toki tästä on ilman muuta hyvä jatkaa, parannus kehnoon alkukauteen on ainakin nyt tehty! Seuraavat kaksi osakilpailua ajetaan Virtasalmen Motoparkissa, joka on minulle mieleinen rata joten hyvillä mielin ensi viikolla sinne!! :-) 

Iso kiitos omalle porukalle, etenkin mekaanikolle Janille joka hoiti taas hommat aivan loistavasti! 

 

 

Kuva: Juha Harju

« Edellinen sivu