Kilpailukausi 2017 tulille Viron Auto24ringillä hyvin tuloksin

Kirjoitettu: 24.05.2017

Viime kirjoituksesta onkin aikaa, ja niin oli myös viimeisestä kerrasta lähtöruudukossa. Päätin käydä ennen ensimmäistä SM-osakilpailua ottamassa tuntumaa Virossa Pärnun Auto24ring-radalla ajettavassa Viron mestaruussarjan osakilpailussa. Tänä keväänä kelit on olleet niin surkeita että kunnon testikilometrit ovat jääneet aika vähäisiksi. Viikkoa aiemmin Motoparkissa ajeltiin nimittäin melkein pakkasessa, joten Pärnun +24 kieltämättä houkutteli aika paljon.

Osallistujat olivat pääosin Virolaisia, mutta meitä suomalaisiakin mahtui muutama sekaan. Elkoissa harjoituksissa olin hieman ruosteessa, eikä kyyti ollut viime heinäkuussa ajettujen aikojen kanssa kylläkään ihan samalla tasolla. Aika-ajoissa kuitenkin ajoin porukan nopeimman ajan ja sain todeta muidenkin olevan vähintään "yhtä homeessa" talven jäljiltä. Pääsin siis starttaamaan 15 kierroksen kisaan paalupaikalta, ja otin itseasiassa ihan hyvän lähdönkin mikä oli aika positiivista! Harmikseni kaksi muutakin otti takaa vielä paremman lähdön ja pääsivät alkukiihdytyksessä ohi. Tällä radalla on aika erikoinen startti kun ruudukko on nopean mutkan "alussa" joten kiihdytys tapahtuu tavallaan kesken mutkaa ja sitten jarrutetaan hitaaseen ensimmäiseen neulansilmään vauhti lähes kokonaan pois. Alkukierrosten aikana yritin useampaan kertaan ohi 2. paikkaa pitävästä kuskista juuri tässä samaisessa vauhtimutkassa, mutta tilaa ei vaan löytynyt riittävästi ja ehkä näin alkukaudesta tulee helposti kyllä oltuakin "liian kohteliaskin".. Pitelin kolmospaikkaa kisan loppuun asti reilun 10 sekunnin erolla neljänteen ja näin ollen pääsin nappaamaan käsiini kauden ekan pokaalin! Tuloksena 3. sija ei tietenkään ollut missään nimessä huono, vaikka kyyti olisikin saanut koko porukalla olla pykälän kovempaa.. 

Joka tapauksessa tästä on parempi kuin hyvä jatkaa tänä viikonloppuna ajettavaan ensimmäiseen SM-osakilpailuun Jurvan Botniaringillä! 

« Edellinen sivu