SM-Finaali Motoparkissa

Kirjoitettu: 10.09.2016

Vähän venähti tämä kirjoittaminen tällä kertaa, kun viikko sitten ajettiin jo kauden vika SM-osakilpailu. Meni sunnuntaina niin myöhään ja koko viikon olin Helsingissä töissä. Lisäksi muut kirjoitushommat veivät vähän aikaa ja kirjoituspaukkuja :D

Kävin viikkoa ennen kisoja jo treenaamassa Motoparkissa, mutta silloin oli kauhea myrskytuuli eikä ajamisesta oikein tullut mitään. Toisaalta, pääsin 9m/s tuulessa ihan hyvää kyytiä niin jäi siitä siinä mielessä ihan hyvä maku. Kisojen treeneissä en jostain syystä vaan saanut hyvää tuntumaa ja ajat jäivät jonkun verran omien parhaiden taakse. Sinänsä en ollut kovin tyytyväinen tilanteeseen koska olin kuitenkin viime vuonna tuolla radalla aika vahvoilla ja tavoitteet oli tietysti korkealla!

Aika-ajossa sain kuitenkin paranneltua harjoituskyydistä ja ihan ok lähtöpaikan, 6:s ruutu. Lauantain sprinttikisassa sain hyvän syötön päälle ja tein varmaan yhet urani hienoimmista ohituksista. Vaikka viikonloppu oli vähän tahmeasti alkanut, niin olin tosi iloinen siitä "iskusta" jonka sain päälle kisan alettua. Aikaisemmin on ollut joskus vaikeaa saada ajaminen riittävän "rohkeaksi" kisoihin ja ohittelut on ollut välillä vaikeita minulle. Viimeaikoina tähän on selvästi tullut parannusta, ehkä syynä lähdöt jotka minulta on alkaneet onnistumaan! "No more ms Nice Guy"! :D Onneksi Harjun Juha sai ikuistettua kameralle minun ohituksen "bussipysäkillä", eli tosi nopeavauhtisessa shikaanissa joka radan takasuoralla on. Normaalisti tässä ei ehkä ihan kauheasti ohitella vaan ohitukset tehdään vasta suoran päässä, mutta pääsin hyvin kaasulle ja näin tilaisuuden ja päätin käyttää sen :D Maaliin tulin 5:ksi lauantain kisassa.

Sunnuntai olikin sitten vesikeliä koko päivän, ja ei se minua oikeastaan haitannut. Warmupissa oli ihan hyvä tuntuma, joskin pyörää muutettiin vähän sen jälkeen kun se tuntui hieman liian kovalta ja vettä tuli koko ajan lisää. Vettä oli kisan aikana todella runsaasti ja lätäköitä oli vähän siellä sun täällä. Tein taas muutaman hienon ohituksen, mutta valitettavasti edelläajava ryhmä oli päässyt sen verran karkuun että ajelin varmasti maaliin sijalle 6. Loppupisteissä sijoitukseni oli 5:s tänä vuonna.

Viikonloppu ei tuloksellisesti ollut ihan sitä mitä lähdin hakemaan, mutta siellä oli paljon pienempiä positiivisia juttuja jotka auttavat tulevaisuudessa ja osoittavat sen että kehitystä tapahtuu koko ajan. Monet ovat kyselleet mitä jatkossa, "vieläkö ajan".. En ole vielä keksinyt yhtäkään syytä lopettaa ja niin kauan kun tähän riittää intohimoa ja sydäntä tehdä niin aion sitä jatkaa! Tällä kaudella tuli kuitenkin saavutettua yksi etappi, eka podium, ja uskon että tekemällä asioita oikein tulen vielä vakiinnuttamaan paikkani siellä. Nyt on pitkä talvi aikaa ja aion todellakin käyttää sen ajan fiksummin kuin koskaan ennen! :-)

 

ISO kiitos kaikille tukijoille, sponsoreille, ystäville, mekaanikoille ja kaikille jotka olitte osallisena kaudella 2016! 

« Edellinen sivu