UNELMA TOTEUTUI: URAN ENSIMMÄINEN SM-PODIUM ALASTAROLLA

Kirjoitettu: 09.08.2016

Pärnussa ja Alastarossa ajetun osakilpailun välissä ehti tapahtua isoja muutoksia tiimin kokoonpanon suhteen ja sitä myötä myös pyörään jouduttiin tekemään osittain muutoksia. Lisäjumppaa tuli vielä kun kannen tiiviste oli vaihdettava varmuuden vuoksi ja aikataulu meinasi olla kohtuullisen tiukka. Sain kuitenkin apuvoimien kanssa kaluston hyvissä ajoin ennen kilpailuviikonloppua valmiiksi ja ehdin vielä testaamaankin kerran siinä välissä. Kaikki onneksi pelasi, lukuunottamatta moottorinohjausyksikköä joka piti vielä viime kädessä vaihtaa siinä ilmenneen vian vuoksi. Sekin saatiin kuitenkin kuntoon ja pyörä toimi tosi hienosti!

Kilpailuviikonlopun harjoitukset jäivät epävakaisen sään vuoksi melko vähiin, mutta lauantain aika-ajoon päästiin lähtemään kuivan kelin renkailla. Taso oli tällä kertaa kova kun mukana oli Niki Tuulen lisäksi myös virolainen Hannes Soomer sekä IDM-sarjassa tällä kaudella startannut Eemeli Lahti. Tuo kolmikko pitikin kärkivauhtia ja itse sijotuin aika-ajossa 6:ksi. Lauantain sprinttikisaa edelsi ukkoskuuro joten se ajettiinkin sitten sadekelissä. Sain pyörän pelaamaan hyvin ja luotto löytyi jo lämmittelykierroksilla. Sain hyvän startin ja ajoin maaliin saakka kilpaa sijoista 4-5, sijoittuen kisassa 5:ksi. Tulos oli hyvä ja olin tyytyväinen kisaan ja ajamiseen ylipäänsä. Pito ei ollut paras mahdollinen, mutta silti alusta loppuun tuntuma oli hyvä!

Sunnuntai oli onneksi poutaisempi päivä ja 16 kierroksen kisaan lähdin lauantain ajan perusteella jaetusta ruudusta joka oli 5:s. Sain elämäni parhaan startin (pyörä lähti viivalta ku hauki rannasta :D) ja ensimmäiseen mutkaan olin neljäntenä, kunnes tokassa mutkassa meinasi tulla ohjelmaa Eemelin ottaessa vähän kontaktia ohittaessaan minut jonka seurauksena menetin toisen polvipalankin radan varteen.. no, eipä se onneksi paljoa haitannut vaikka puku vähän kärsikin :D Ajoin ensimmäisen kierroksen sijalla 5, kunnes pääsin Anssi Koskesta ohi pääsuoran jarrussa. Edessä oli pitkät 15 kierrosta kun kärkikolmikko Tuuli, Soomer ja Lahti menivät omia menojaan meidän muiden tullessa letkassa perässä minä porukan kärjessä. Löysin hyvän rytmin ja tuntuman pyörään ja jossain vaiheessa alkukierrosten aikana Aki Valkilan kanssa tehtiin muutamia ohituksia keskenämme mutta Akin kisa päätyi pian "lemminkäisen" mutkan hiekoille ja jatkoin neljäntenä. Kärkiporukassa ajanut Soomer meni kuitenkin nurin jolloin nousin sijalle 3, jonka näin näyttötaulusta jota mekaanikko Josh minulle näytti.. Eipä siinä auttanut kun pitää ajatus ja ajaminen kasassa, näin koko ajan eron olevan taakse sekunnin luokkaa joten tiesin että varaa ei ole yhtään löysäillä.. Jostain vaan löysin rauhallisuuden ja rytmin ajoon ja sain pidettyä pelit pystyssä ja pään kylmänä ruutulipulle saakka, ja niin uskomattomalta kuin se kaikkien näiden vuosien jälkeen tuntuikin niin kiipesin tosiaan ensimmäistä kertaa ikinä SM-sarjan podiumille, sijoittuen 3:ksi heti Niki Tuulen ja Eemeli Lahden jälkeen! Ja itseasiassa ensimmäisenä naiskuskina Superstock 600-luokassa kärkikolmikossa kautta historian!

Fiilis oli aika huikea, itseasiassa olin niinkin tunnekuohun vallassa että ruutulipun jälkeinen kierroksin jäi epähuomiossa ajamatta ja ajoin suoraan ylävarikolle jossa minua vastassa olikin monta onnittelijaa.. monet ketkä mut tuntee niin tietävät miten pitkään olen tästä haaveillut, tavoitellut ja tehnyt töitä tämän eteen. Eikä se tie ole tosiaan ollut helpoin mahdollinen.. monta kertaa on ollut niiiiin lähellä mutta kuitenkin jäänyt liian kauas. Tietysti se tuntui nyt vielä uskomattomammalta kun alkukaudesta poiketen minulla ei ollut isoa tiimia taustalla.. mutta kourallinen huipputyyppejä, tukijoita, ystäviä ja sponsoreita takana joita ilman en olisi tähän ikinä pystynyt! Ihmiset jotka ovat auttaneet, tukeneet ja uskoneet muhun, ISO kiitos kaikille teille! Ahkera ja luotettava mekaanikko (tässä tapauksessa myös erittäin hauska sellainen) on jokaisen menestyneen kuskin taustalla ja niin on tälläkin kertaa, joten thank you Josh! Ystävät jotka tulivat paikalle tsemppaamaan, sponsorit jotka olette tämän tehneet mahdolliseksi ettekä ole lakanneet uskomasta minuun.. sekä monta muuta upeaa tyyppiä jotka jeesasitte! Iso kiitos kuuluu myös Kallio Racingille kaikista kuluneista vuosista, paljon on tullut apuja ja oppia jotka ovat auttaneet tämän tavoitteen saavuttamisessa.

Tästä on erittäin hyvä jatkaa Motoparkissa ajettavaan kauden viimeiseen SM-osakilpailuun 2.-4.9! 

 

Jasmin #61

 

« Edellinen sivu