Viron Auto24ringillä ajetusta SM-osakilpailusta hyvät tulokset

Kirjoitettu: 13.07.2016

Edellsiviikonloppuna ajettiin kauden kolmas SM-osakilpailuviikonloppu Viron Auto24ringillä. Rata on ollut minulle kovin mieleinen ja viime vuonna pääsin siellä todella hyvää kyytiä. Itseasiassa olin viime vuoden kisassa melkein podiumillakin..

Tällä kertaa minun viikko Virossa alkoi jo hieman normaalia kisaviikkoa aiemmin, kun pidimme Kallio Racingin ja Viron Yamahakeskuksen kanssa kaksipäiväisen ajotapahtuman. Toimenkuvaani kuului koulutus joka sisälsi teoriaa sekä käytännön ajoharjoittelua osallistujien kanssa radalla. Torstaina oli tarkoitus ajaa omaa treeniä, mutta radalle sotkeentuneen öljyn vuoksi ajamiset jäi aika vähiin. 

Perjantain harjoituksissa otti hieman aikansa ennenkuin sain vauhdin lähelle viime vuoden tasoa. Joskus on ollut vähän vaikeaa löytää oma ajorytmi koulutuspäivien jälkeen jolloin olen ajanut rataa ympäri rauhallisempaan tahtiin.. lisäksi minua kiusasi pienet terveysongelmat ja samaan aikaan podin migreeniä ja niskaan iskenyttä noidannuolta (pää ei kääntynyt oikealle juuri ollenkaan, no onneksi suurin osa radan mutkista kääntyi vasemmalle :D). Lisäksi ensimmäisessä harjoituksessa ampiainen pisti vielä kaulaan mutta onneksi siitä ei koitunut isompia ongelmia! 

Lauantain aika-ajossa ajoin heti alkukierroksilla hyvän ajan joka toi oli sillä hetkellä aika-ajon kolmanneksi nopein aika. Minulla kävi kuitenkin seuraavalla kierroksella pieni ajovirhe ja ajoin kanttarin päältä josta sitten eturengas ja lopulta myös takarengas lähti alta. Itse kaato oli pehmeää liukumista ja minuun ei sattunut eikä niskakaan ottanut kipeää sen enempää. Mekaanikoille tuli tosin hommaa että saivat pyörän kasaan ennen lauantain kisaa! Olin turva-alueella odotellessa kyllä hieman huolissani siitä että muut olisivat parantaneet aikojaan ja olisin tippunut listalla alaspäin, mutta ilokseni sain kuulla olevani vielä aika-ajon jälkeen kolmantena! Edessäni oli ainoastaan Niki Tuuli ja Hannes Soomer, jotka ajoivat koko viikonopun ihan omalla tasollaan (molemmilla MM-startteja takana). Lauantain kisassa otin hyvän lähdön, mutta muutaman kierroksen jälkeen kisa keskeytettiin. Saimme uusintastartin jossa otin jälleen hyvän startin, ollessani ekaan mutkaan heti Nikin ja Hanneksen perässä! Harmi kyllä jätin vaan hieman portin auki ja takana tullut Marko Vuorio pääsi kuittaamaan minut. Ekan kierroksen aikana myös Aki Valkila pääsi ohi ja ajelin maaliin heidän perässään. Vuorio sai kuitenkin 10 sekunnin aikasakon joka toi minulle sijoituksen 4:s. 

Sunnuntaina olikin sitten mielenkiintoinen päivä, kisalähtömme alkaessa taivaalta tuli muutama vesitippa ja jostain syystä jo lämmittelykierroksella minulta hävisi luotto pitoon ihan täysin. Vettä ei tosiaan tullut paljoa, mutta vaikka sainkin taas hyvän startin niin ensimmäisiin mutkiin mennessä olin vaan ihan liian varovainen ja porukkaa pääsi ohi. Olin tosiaan vaikeuksissa löytää ajorytmiä ja sadekuuron iskiessä kunnolla päälle olin sijalla 8. Sateen vuoksi kisa keskseytettiin ja uusintastartti ajettiin sadekelin renkailla.. ennen uusintastarttia fiilis oli melkoisen sekava sillä olin todella ihmeissäni mitä ajamiselleni tapahtui, nimittäin kierrosajat olivat omaan tasooni nähden aika heikkoja.. Jostain syystä uusintalähtöön sain kuitenkin kasattua ajatuksen ja sadekelin ajaminen tuntui itseasiassa oikein hyvälle. Ajoin hyvää kisaa ja maaliin tulin sijalla 5. Sunnuntain lähtöjen tulokset kuitenkin yhdistettiin ja sijoituksekseni kirjattiin 6:s. 

Viikko oli erinäisistä syistä aika raskas, joten tuloksiin saa kaikesta huolimatta olla enemmän kuin tyytyväinen! Paljon on viel kehitettävää, jotta menestys (podiumsijat) vihdoin ovat mahdollisia. Toki eteenpäin on menty paljon ja vauhdin puolesta kaikki on mahdollista, startitkin ovat alkaneet onnistua. Ensimmäisellä kierroksella vaan näin lyhyissä kisoissa häviää yllättävän nopeasti niin paljon, että sen pienen eron kurominen vaan on monesti haastavaa kun muut ovat yhtä nopeita. Mutta, I will get there I know it!

Iso kiitos kaikille tukijoille, sekä huippumekaanikoille jotka pitivät laitteen iskussa viikonlopun aikana! :-)

 

 

Seuraava SM-osakilpailu ajetaan Alastaron moottoriradalla 6.-7.7.2016

« Edellinen sivu