KEMORAN SATEISESTA SM-OSAKILPAILUSTA PETTYMYS

Kirjoitettu: 22.06.2016

Kemoran SM-osakilpailu ajettiin menneenä viikonloppuna, ja kelit ei tosiaankaan suosineet meitä tällä kertaa! Vettä tuli jo harjoituksista asti ja sitä kyllä luvattiinkin koko viikonlopuksi. Sain kuitenkin hyvän tuntuman harjoitusten aikana sadekelille, vaikka viimeisenä parina vuonna se ei tosiaan ole ollut mikään suosikki. Sadekelillä kun tämä laji muuttu ihan erilaiseksi, ja pitää löytää sopivasti luottoa renkaisiin mutta kuitenkin keskittyä tosi tarkkaan mitä siellä tekee sillä pienikin virhearviointi kostautuu aika pian.

Aika-ajossa meni ekat pari kierrosta vähän tunnustellessa ja loppua kohden sain rytmin päälle. Aika-ajon aikaan radalla oli aika paljon vettä mutta olisiko se sitten vähän loppua kohden vähentynyt kun porukka onnistui parantelemaan kierrosaikojaan. Omat parhaat tulivat ihan aika-ajon lopulla ruuhkasta huolimatta (tällä kertaa oli vihdoin kunnolla pyöriä viivalla, 29!), ja juuri parhaalla kierroksella radan loppuosassa juutuin ruuhkaan enkä saanut paranneltua aikaani. Minulle jäi 11:s lähtöruutu.

Lauantaina kuivalla ajettuun lyhyeen kisaan otin hyvän startin, näköjään harjoittelu tuotti tulosta sillä näitä joku viikko takaperin tuli aika paljon harjoiteltua! Sain tehtyä jo nousua ja ohitin kilpakumppanin paluusuoran jarrutukseen. Harmi vaan, että kaveri teki melko ikävän tempun kun pukkasi mut seuraavassa kurvissa radalta ulos eli kisani päättyi sitten kaatumiseen. Onneksi selvisin ehjin nahoin ja pyöräkin saatiin illalla kasaan. Tämä oli sinänsä melko ikävä juttu kun kävi vielä niin kisan alussa, että en saanut yhtään kunnollista kierrosaikaa alle, ja sunnuntain kisan lähtöjärjestys määräytyy nimenomaan lauantain kisan aikojen perusteella. Eli sunnuntain kisaan starttasin toiseksi viimeisestä ruudusta (26).

Sunnuntaille odotettiin jo kuivaa keliä, mutta tihkusade piti huolen että tätä ei ollut luvassa. Alunperin kisan oli tarkoitus olla 18 kierrosta, mutta typistettiin sitten aikataulusyistä 13 kierrokseen. Lähtö kuitenkin keskeytettiin punalipuin jo ensimmäisellä kierroksella, kisan alussa sattuneen yhteentörmäilyiden vuoksi. Onneksi sain väistettyä rytäkän ja pääsin uusintastarttiin. Uusintastartti lyheni vielä, ja tarkoituksena oli ajaa 9 kierrosta, joista lopulta ajettiin vain 7 uuden punalipun vuoksi. Tämä oli kannaltani aika huono juttu koska pitkässä kisassa minulla olisi ollut jotain mahdollisuuksia nousta mahdollisimman ylös sijoituksissa mutta nyt suunnitelma meni vähän uusiksi.. Sain hyvän lähdön onneksi ja tein nopeasti nousun sijalle 14. Vaikeaa kyllä oli mutta se oli se mihin nyt tällä kertaa oli tyydyttävä! Ja jos jotain positiivista, niin ainakin sain viikonlopun aikana joka startissa hyvän lähdön ja noustua aina ylöspäin. Lisäksi viikonloppuna oli muuten ihan hauskaa, kiitos maailman parhaan (ja hauskimman) mekaanikkoni sekä monien muiden ystävien joiden kanssa sain aikaa viettää! 

Tämä nyt oli tämmöinen viikonloppu, se on nyt nollattu ja nokka kohti Pärnun SM-osakilpailua 8.-9.7! 

« Edellinen sivu