Botniaringin SM-osakilpailu

Kirjoitettu: 30.05.2016

Viime kauden päätöskisasta ja isosta kolarista ei niin hyvä fiilis ollut pohjalla, joten kuluneen viikonlopun SM-avaus oli tietyllä tapaa erityinen kohdallani. On tässä oman ajouran aikana jos jonkinlaista comebackiä tullut tehtyä erilaisten loukkaantumisten ja toipilasaikojen vuoksi ja onhan siinä aina tietynlainen jännitysmomentti kun ison mällin jälkeen palaa taas ruudukkoon ja jostain syystä tänä viikonloppuna jännitti vähän normaalia enemmän. Ei sillä että koskaan mitään kammoa olisi jäänyt ja itseasiassa joka kerran jälkeen olen jotenkin onnistunut olemaan vähän entistä nopeampi! :D

Näin kävi tälläkin kertaa ja jo perjantain treeneissä ajoin omat ennätykset uusiin lukemiin. Ajo tuntui tosi hyvältä, pyörä toimi, eikä minua itseasiassa haitannut vaikka keli olikin tosi viileä ja tuulinen. Eipähän tullut niin kauhean kuuma ajaessa :D Harjoitusaikaa ei ollut perjantaina kauheasti ja siitäkin ensimmäinen vuoro oli osittain märällä radalla. 

Lauantaina aika-ajossa sain vielä puristettua perjantain ajasta reilusti pois ja se toi lähtöruudun 5:s. Vaikka toivoinkin eturivin paikkaa heti Niki Tuulen ja Eemeli Lahden jälkeen (kaverit on ajaneet pari edellistä vuotta EM Superstock 600-luokassa ja Niki MM-sarjassakin joten taso oli aika kova tällä kertaa), ei 5:s sija ollut lainkaan huono ja ero 3:s ja 4:s paikalle ajaneisiin oli kuitenkin aika pieni.

Lauantain kisaan sain hyvän lähdön mutta ensimmäisellä kierroksella jäin hieman Valkilan Akin ja Rätön Janin imusta, mutta sain pidettyä eron kuitenkin lähes samana kisan loppuun asti ja tulin maaliin sijalle 5. Positiivista tosiaan oli että kyyti viimevuosina Suomessa kärkivauhtia pidelleisiin kuskeihin oli samalla tasolla ja oma ajo oli varmaa ja tasaista! 

Sunnuntaina aloitettiin warm upilla jossa olin kolmanneksi nopein, ja tästä jäi ihan hyvä tuntuma kisaa varten. Starttiruudukossa valojen syttyminen kesti hieman normaalia kauemmin ja pideltyäni moottorin kierroksia kytkin tuntumalla vähän turhan kauan, kerkesi kytkin kuumeta ja viivalta irtoaminen ei ollut yhtä ripeää kuin lauantain kisassa. Jäin lähdössä pari sijaa, mutta sain taisteltua itseni 6. sijalle ja pääsin ajamaan Vuorion Markon kanssa hyvää kisaa, mikä oli muuten tosi hauskaa! Ajelin jälleen omat ennätykseni uusiksi ja positiivista oli se, että pystyin ajamaan paljon hyviä kierrosaikoja putkeen ja ajaminen oli varmaa. En lähtenyt ottamaan turhia riskejä vaan halusin nimenomaan hyvän varman aloituksen kaudelle, ja sen muuten sainkin! :-)

Iso kiitos kaikille tukijoille, tiimille sekä mekaanikolle viikonlopusta. Tästä on hyvä jatkaa Kemoran SM-osakilpailuun muutaman viikon kuluttua! Kemora on ainakin ollut aina mielestäni kiva rata ja onhan sieltä yksi paalupaikkakin takataskussa ;-)

(Kuva: Melinda Saarinen)

 

 

Jasmin #61

 

« Edellinen sivu