Hyvät pisteet Pärnun Auto24Ringiltä

Kirjoitettu: 23.07.2015

Viime viikonloppuna ajettiin kauden kolmas osakilpailuviikonloppu, tällä kertaa Virossa Auto24Ring-radalla. Rata on suhteellisen uusi, joten siellä on hyvä pinta ja radalta löytyy pari teknisesti haastavaa paikkaa, muuten sen ollessa melko helppo rata ajaa.

Minulla oli jo edelliskerralta hyvä pohja kun kävin touko- kesäkuun vaihteessa ottamassa osaa Viron ja Baltian sarjan kilpailuun. Näissäkin kisoissa ajoivat samalla myös virolaiset omaa mestaruussarjaansa, joten tasainen kilpailuviikonloppu oli tiedossa, pyöriä ollen yli 30 viivalla!

Harjoituksissa pääsin jo pian hyvään vauhtiin ja saimme pyörän toimimaan loistavasti. Vesa huolehti pyörän tekniikasta joten sain keskittyä ajamiseen rauhassa.
Lauantain aika-ajoissa ajoin sijalle 9, saavuttaen samalla oman henkilökohtaisen uuden kierrosaikaennätykseni. Edessä oli vielä 3 virolaiskuljettajaa jotka omalla kotiradallaan ajoivat hyvin, joten 9 lähtöruutu oli hyvä saavutus näissä kahinoissa!

Lauantain 8 kierroksen sprinttikilpailuun sain hyvän startin ja olin ensimmäisellä kierroksella 7:s, lähellä kärkiporukkaa. Valitettavasti kuitenkin kilpakumppani yritti vähän turhan riskillä ohituksella tulla ohi ja ajoi minua kylkeen jolloin ajauduin reilusti ulos ajolinjalta ja menetin siinä vielä toisenkin sijan. Onneksi kuitenkin sain pidettyä pelit pystyssä ja pääsin jatkamaan kisaa. Lopuksi ajoin maaliin sijalle 10., 35 kuljettajan joukosta (SM-kuskeista maaliin tulin 6:na).

Sunnuntain pääkilpailuun en saanut ihan niin hyvää lähtöä ja ensimmäiseen mutkaan mentäessä jäin hieman pussiin ja jouduin ajamaan nurmikon kautta, mutta sain kuitenkin nopeasti kerättyä ajatuksen kasaan ja tehtyä ohituksiakin. Yritin kuroa eroa ohittamiini kuljettajiin mahdollisimman nopeasti jotta saisin pidettyä paikkani ja roikuttua edellä ajavan ryhmän perässä. Sain kyllä eroa kaksi sekuntia taakse, joka pysyi samana lähes koko kisan ajan, mutta ensimmäisillä kierroksilla edellä ajavaan ryhmään tuli sen verran rakoa että heidän kiinni saaminen olisi vaatinut puolisen sekuntia kovempia kierroksia. Ajoin yhden tuloksellisesti parhaimmista kisoistani maaliin sijalle 9., 35 kuljettajan joukosta. Mikäli välistä lasketaan eri sarjojen kuljettajat pois, sijoitus oli 5:s! Radalla oli pari paikkaa jossa selvästi olin heikompi mutta muilla osuuksilla sain kurottua eroa pienemmäksi, eikä ero kolmanteen ollut enää todellakaan suuri.

Tuloslistalla taakse jäivät mm. alkukauden podiumeja hallinneet Jesse Maikola sekä hallitseva Suomen mestari Ville Kandelin. Tällä kertaa tärkeimpänä asiana pidän hyvän tasaisen vauhdin pitämistä alusta loppuun saakka koko kilpailuviikonlopun, hyviä onnistuneita startteja, sekä tietenkin varmaa ajamista ilman turhia kaatumisia.

Oli hienoa nähdä paljon yleisöä paikalla ja Pärnun kaupunki on upea sekä Auto24Ring puitteiltaan hieno rata. Mikä parasta, tällä radalla ajetaan vielä yksi SM-osakilpailu tällä kaudella!

Seuraava SM-osakilpailu ajetaan Alastaron moottoriradalla 8.-9.8., jossa tiimillämme on muuten VIP johon on mahdollista ostaa lippuja kauttani mikäli aitiopaikka kisoissa kiinnostaa herkkujen ja juomien kera! Tiedustelut osoitteeseen jasmin@kallioracing.com

Seuraaviin kisoihin saakka on tarkoitus jatkaa kuntotreeniä mm. Fustran, pyöräilyn ja lenkkeilyn merkeissä. Tällä viikolla toivon mukaan pääsen myös opiskelemaan vähän vesijetillä ajoa