Kausi 2015 paketissa

Kirjoitettu: 14.09.2015

Kausi 2015 olisi nyt sitten taputeltu! Nopeasti se kyllä menikin. Tämä oli ehdottomasti vahvin kausi mitä olen moneen vuoteen ajanut. Vaikka kauden avaustestit Espanjassa menikin hyvin, oli alkukausi varsin hankala. Ekassa SM-osakilpailussa tuli sen verran iso notkahdus, että otti aikansa saada taas ajaminen hyvälle tasolle ja itseluottamus takaisin. Mutta, sitten kun homma alkoi rokkaamaan niin tuloksetkin puhuivat puolestaan!
Tämän kauden aikana tuli ennen kaikkea keskityttyä oikeisiin asioihin, hyvään fiilikseen pyörän päällä ja siihen että jokaisella kierroksella tuli otettua kaikki irti. Sain löydettyä omaan tekemiseen varmuuden ja tasaisuuden. Pystyin monesti harjoituksista asti ajamaan jo hyviä aikoja ja tämä auttoi monesti kisatilanteissa ja aika-ajoissa.

Alastarolla meni tosiaan erittäin hyvin ja siitä jääneellä hyvällä fiiliksellä jatkettiin Pärnun osakilpailuun. Pärnussa petrasin omia ennätyksiä jo ekoista harjoituksista alkaen ja sunnuntain pitkässä kisassa ajoin jo monta kierrosta kolmannella sijalla mutta viimeisellä kierroksella minut kuitenkin ohitettiin ja sijoitus oli 4. Kierrosaika parani keväästä 1,3 sekuntia, joka oli siis huikea parannus. Kyyti olisi riittänyt siis hyvin podiumtaisteluun mutta lähdössä ja ensimmäisellä kierroksella olisi tarvinnut onnistua vielä paremmin.

Nyt viimeisessä SM-osakilpailussa joka ajettiin Virtasalmen Motoparkissa, ajoin ehdottomasti kauden parhaan viikonlopun. Pidin kärkivauhtia Valkilan kanssa (joka tuli SM hopealle) koko viikonlopun alun, ja aika-ajoissa ajoin nopeimman ajan! Fiilis oli todella hyvä, ja vaikka Motopark on ollut minulle tähän asti aina vaikein rata ajaa, tuntui ajaminen nyt helpolle ja hauskalle siellä. Odotin todella paljon viikonlopun molempia kisoja. Lauantain kisaan otin "en ihan niin hyvän" startin ja tipuin sijalle 5. Sain kuitenkin noustua nopeasti kolmanneksi, tekemällä tosi hyviä ohituksia ja olin aivan kärkikaksikon perässä. Toisena ollut Kuosmanen teki puolessavälissä kisaa pienen virheen ja pääsin hänestäkin ohi. Sijoitukseni oli 2, kun tulimme viimeiselle kierrokselle. Pakko sanoa, että tässä vaiheessa olin ikionnellinen sijastani ja uskoin vahvasti pitäväni paikkani ruutulipulle asti. Tuntui että paukkuja olisi voinut riittää ajaa vähän kovempaakin mutta halusin varmistaa ensimmäisen podiumpaikkani SM-sarjassa ja ajattelin säästellä loput sunnuntain pitkään kisaan. Valitettavasti kuitenkin täysin yllättäen minut kilkattiin radalta ulos ja kisa päättyi osaltani siihen. Takana tullut kuski teki pahan arviointivirheen ja radan "sokeassa" mutkassa tuli sisäpuolelta sen verran kova osuma ettei mitään ollut tehtävissä. Sen verran tuli kuitenkin kipeää että minut jouduttiin viemään Mikkeliin sairaalaan tutkittavaksi. Sunnuntain kisa jäi siis osaltani väliin ja pyöräänkin tuli melko paljon korjailtavaa. Onneksi ei mitään vakavampaa käynyt, joten kyllä tästä kuntoon tullaan pian!

No, nämä pettymykset alkavat olla suurimmaksi osaksi nieleskelty ja pienen tauon jälkeen alkaa kova työ jotta kausi 2016 toteutuu! Tiedossa on tuttuun tapaan rahoituskuvioiden järjestelyä, kuntotreeniä sekä toivon mukaan talvella jäärataa.

ISOT kiitokset kaikille tukijoilleni ja minua kannustaneille ihmisille, sekä Vesalle, joka huolehti pyörästä ja valmennuksestani! Ilman kaikkien teidän apua tämä ei olisi mahdollista. Toivottavasti minulla on vielä mahdollisuus jatkaa lajin parissa monta vuotta ja toteuttaa pitkäaikainen haave ja kiivetä vielä sinne palkintokorokkeelle!

« Edellinen sivu