Alastaron SM -osakilpailuviikonloppu nappisuoritus!

Kirjoitettu: 11.08.2015

Alastaron moottoriradalla ajettiin kuluneena viikonloppuna kauden 4:s SM-osakilpailuviikonloppu. Viikonloppu sujui todella hyvin, jo kisoja edeltävien onnistuneiden testienkin ansiosta.
Viime vuonna Alastaron osakilpailu jäi toipilaana olon vuoksi minulta väliin, joten viimeaikoina kierrokset tällä radalla ovat olleet vähissä. Löysin silti hyvän vauhdin radalle jo kisoja edeltäneissä testeissä - osittain myös hyvin menneen edellisen Pärnun
SM-osakilpailuviikonlopun jäljiltä löytyneen luoton ansiosta.

Kisaperjantain testeissä muutimme vielä pyörää hieman jolloin pystyin vielä parantamaan jarrutuksia. Ajoin viimeiseen treeniin vielä todella hyviä aikoja joten lauantain aika-ajoon jäi hyvä tuntuma. Lauantai-aamu, ennusteista huolimatta valkeni kuitenkin sateen jäljiltä kosteana, joten jouduimme aloittamaan aika-ajon osittain märällä radalla. Otin todellakin varman päällä aika-ajot, sillä tiesin että tässä kohtaa turha kaatuminen voisi tehdä hallaa kauan odotetulle onnistumisputkelle. Sain aika-ajon lopussa ajettua itselleni sijoituksen lähtöruutuun 9. Kärkikolmikko Niki Tuuli, Eemeli Lahti ja Valter Patronen ajoivat odotetusti kovempaa kuin muut, mutta ero kuskeihin heidän jälkeen ei ollut suuri.

Lauantain 8 kierroksen kisaan otin ihan ok startin, mutta jäin ensimmäiseen mutkaan mentäessä hieman ulkolinjalle ja hävisin pari sijaa. Sain kuitenkin tehtyä hyvät ohitukset ja sain oman paikkani takaisin. Maaliin tulin hyvän kilvanajon jälkeen sijalle 9, 26 kuljettajan joukossa. Taistelua oli kisan loppuun saakka Miikka Kuosmasen kanssa ja hävisin Kuosmaselle vain 8 tuhannesosaa, eli ajoimme maalilinjan yli aivan rinta rinnan!

Lauantain tulokset: 1.Niki Tuuli, IMK, Yamaha 10:40.942, 2. Eemeli Lahti, WCRC, Yamaha +2.006, 3. Valter Patronen, HelRC, Suzuki +15.858, 4. Marko Aarnio, HelRC, Yamaha +22.409, 5. Jesse Maikola, WCRC, Yamaha +24.297
….9. Jasmin Sarjos, MP-Tuki, Yamaha +30,065

Sunnuntain warm up meni todella hyvin, ollessani harjoitusten 4:s. Ajotuntuma oli todella hyvä ja kokeilimme vielä pieniä muutoksia kisaa varten. Muutokset tuntuivat menevän oikeaan suuntaan ja fiilis lähteä viivalle oli varmempi kuin koskaan aikaisemmin. Viime aikoina onnistuneet startit ovat selkeästi tuoneet hieman rentoutta, eikä ole tarvinnut enää jännittää lähtöjä niin paljon. Otin ihan hyvän startin, vaikkakin jäin edellisessä kisassa minut peitonneen Ilari Niemisen taakse. Ajoin Ilarin perässä pari kierrosta ja kun ohituspaikka vihdoin löytyi, tein kaikkeni että en antanut mitään mahdollisuutta Ilarin enää kuitata minua, kuten edellisessä kilpailussa kävi. Edellä ajaneet sarjakakkonen Maikola ja kolmospaikkaa pitävä Ville Kandelin kolaroivat keskenään ja pääsin jatkamaan rauhassa edellä ajaneiden Kuosmasen ja Valkilan kiinniajoa. Hitaasti, mutta varmasti saavutin heitä kilpailun loppua kohden, samalla kun näin taulusta eron takana tulevaan Niemiseen kasvavan. Huomasin Kuosmasen ja Valkilan vauhdin hyytyvän loppua kohden, ja sain puristettua itsestäni vielä viimeiset mehut viimeisillä kierroksilla. Jälleen kerran järjestimme Kuosmasen kanssa yleisölle jännitettävää viime metreille saakka, ja tällä kertaa hävisin hänelle vaivaiset 3 tuhannesosaa! Sunnuntain kisa oli aivan mielettömän hauska ja maaliin tulin sijalle 6.

Sunnuntain tulokset: 1.Niki Tuuli, IMK, Yamaha 21:21.511, 2. Eemeli Lahti, WCRC, Yamaha +10.723, 3. Valter Patronen, HelRC, Suzuki +21.055, 4. Aki Valkila, HelRC, Kawasaki +42.834, 5. Jasmin Sarjos, MP-Tuki, Yamaha +44.879.

Olen todella tyytyväinen tämän hetken tasoon, vihdoin kärsivällinen työ takaiskuista huolimatta tuntuu tuottavan tulosta. Ajaminen on tällä hetkellä varmaa, suhteellisen virheetöntä, sekä jo harjoituksista asti löytyvä hyvä vauhti tuo varmuutta kilpailuihin ja pyörän säätäminen on entistä helpompaa. Oli myös hyvä asia, että kierrosajat eivät tippuneet pitkän kilpailunkaan aikana, vaan pystyin ajamaan loppuun saakka kovia kierroksia. Sarjaa johtavaa Patrosta ei tällä kyydillä vielä haasteta, mutta SM 2 ja 3-paikkaa pitävät Maikola ja Valkila on ehdottomasti tavoitteena haastaa Pärnussa. Pisteissä nousin tämän viikonlopun jälkeen sijalle 6. Tästä on parempi kuin hyvä jatkaa ensi viikonlopuksi Pärnuun!

Kuva: Mikko Lundahl